به گزارش اخبار ملل، درگیریها در منطقه از وقتی بیشتر شد که رژیم صهیونیستی، اسماعیل هنیه را در تهران ترور کرد؛ طرفها غربی به وعدههای خود برای ایجاد آتش بس علی رغم تاخیر ایران در پاسخگویی به ترور هنیه عمل نکردند، رژیم صهیونیستی فاز دیگری از ترورها را رقم زد و بعد از آن جنایت بزرگ انفجار پیجرها سراغ فرماندهان حزبالله و حماس رفت.ترور سیدحسن نصرالله، یحیی سنوار، سیدهاشم صفیالدین، سردار نیلفروشان سبب شد درگیریها اوج بگیرد و درگیری نظامی مستقیم بین ایران و رژیم صهیونیستی شروع شود.عملیات وعده صادق ۲ در پی بروز این شرایط انجام شد و اسرائیلیها نیز در ۵ آبان پاسخی اگرچه کوچکتر و کمهزینهتر به ایران دادند. پاسخی که به گفته مقام معظم رهبری نباید آن را کوچکنمایی کرد و به گفته تحلیلگران میتواند مقدمه تکرار حملات اسرائیل باشد.
حمله اخیر اسرائیل، اما آنطور که به نظر میرسد آنطور که برخی گمان میکردند، موجب کاهش تنشها نخواهد بود. حتی برعکس، میتواند مقدمه ورود به فاز دیگری از درگیریها باشد!
شاهد آنکه درروزهای اخیر شاهد افزایش اخبار غیررسمی و گمانه زنیها درباره حمله بعدی ایران هستیم. پیش از این هم شایعاتی وجود داشت که ایران برای پاسخگویی تا سیزدهم آبان و شب انتخابات آمریکا صبر خواهد کرد! حالا با طرح ادعای حمله ایران از خاک عراق، این گمانه تقویت شده است.
مساله، اما فقط این نیست و نشانه جدیتر از افزایش تنشها در منطقه، موضوع تغییر دکترین هستهای ایران است. جمهوری اسلامی ایران در همه سالهایی که به خاطر برنامه هستهای به چالش کشیده شد، بر این مهم تاکید داشت که دنبال ساخت سلاحهستهای نیست و مهمترین شاهد این سخن نیز فتوای رهبری در این زمینه بود. حالا، اما در آستانه حمله احتمالی به رژیم اسرائیل از احتمال تغییر دکترین هستهای ایران میشنویم! نکته قابل تامل این است که حرف از سطح رسانههای اصولگرا فراتر رفته و این بار نه «کیهان» و «جوان» و «وطن امروز» بلکه رئیس «شورای راهبردی روابط خارجی» از احتمال تغییر دکترین هستهای ایران میگوید!
کمال خرازی، در مصاحبه با شبکه خبری «المیادین» لبنان گفته: «اگر تهدیدی وجودی بشود، ایران دکترین هستهایِ خود را تغییر خواهد داد؛ ما توانایی لازم را برای ساخت سلاح را داریم و مشکلی از این بابت نداریم؛ تنها فتوای رهبری این موضوع را فعلاً ممنوع کرده است.» این دومین هشدار مشاور رهبری در این زمینه است. او پیشتر در گفتگویی با الجزیره هشدار داده بود که ایران اگر «ناچار» شود «دکترین هستهای» خود را تغییر خواهد داد.
این هشدار خرازی درباره وجود امکان تغییر دکترین هستهای ایران نگرانیهایی را نیز در طرف غربی ایجاد کرده است. مثلا یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در گفتگو با شبکه خبری انبیسی گفته: «ما هرگونه تشدید تنش هستهای از سوی ایران را به طرز باورنکردنی جدی میگیریم و پاسخ مقتضی به آن خواهیم داد.» پت رایدر، سخنگوی پنتاگون نیز اعلام کرده که «لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده دستور اعزام نیروهای بیشتر را برای تقویت نظامیان آمریکایی مستقر در منطقه خاورمیانه صادر کرده است تا حضور نظامی آمریکا در این منطقه را افزایش دهد.»
بر این اساس، یک ناوگروه ارتش ایالات متحده شامل یک ناو هواپیمابر و چندین ناو و ناوشکن در حال آماده شدن برای ترک خاورمیانه هستند. گفته شده که پنتاگون قصد دارد با اعزام هواپیماهای بمبافکن، جتهای جنگنده و کشتیهای جنگی بیشتر به خاورمیانه، شرایطی ایجاد کند که بعد از ترک ناوگروه مذکور، حضور نظامی واشنگتن در این منطقه کاهش پیدا نکند.