به گزارش اخبار ملل، خشایار باقرپور اظهار داشت: با توجه به این موضوع پیشبینی میشد که این روزها با افزایش قیمت در بازار مسکن روبهرو باشیم اما اتفاقات مربوط به خاورمیانه و تهدیدات مربوط به گسترش ناآرامی در عمل عاملی بازدارنده برای این موضوع بود و بازار مسکن را وارد رکودی عمیقتر کرد به طوری که شاهد آن هستیم که طی یک تا دو سال گذشته تورم در بازار مسکن برخلاف سالهای پیش به مراتب کمتر از تورم عمومی کشور بوده است. هرچند که تورم ساخت مسکن در این دوره رشد بیشتری داشته است. پایین آمدن حاشیه سود سازندگان باعث شده بود تا ساختوساز نیز سیر نزولی داشته باشد. انتظار آن میرفت که کاهش عرضه منجر به افزایش قیمت مسکن شود؛ اتفاقی که رخ نداد. به نظر نمیرسد تغییر فاحشی در قیمت مسکن تا پایان سال رخ دهد. ایجاد تغییرات در بازار مسکن منوط به شرایط سیاسی منطقه است. باید منتظر ماند و دید که ثباتی نسبی بر منطقه حکمفرما خواهد شد یا خیر.
وی تصریح کرد: مشکلاتی که امروزه بازار مسکن به آنها دچار است، پدیدههایی هستند که از بیش از نیم قرن پیش اتفاق افتاده و به آرامی زیرساختهای بازار را به شرایط امروز رساندهاند. اینکه تصور کنیم میتوانیم معجزهوار قدرت خرید را به مصرفکنندگان و متقاضیان مسکن برگردانیم، به هیچوجه ممکن نیست. هیچگونه برنامهای در این رابطه برای کوتاهمدت کارآمد نیست. مگر اینکه شرایط مالی در ارائه تسهیلات مهیا شود تا بتوان با یک وضعیت قابل پذیرش در قالب تسهیلات بانکی، خانوادهها را صاحب خانه کرد؛ امری که باتوجه به شرایط اقتصادی کلان جامعه و بودجههای دولتی کاملا دور از ذهن به نظر میرسد.ضرورت یک برنامهریزی گسترده در این رابطه محسوس است. حل بحران مسکن و بسیاری از بحرانهای اقتصادی دیگر به هیچ عنوان به صورت تکوجهی امکانپذیر نیستند. در این خصوص لازم است تا بازارهای هدف دستهبندی شوند و برای هر بازار هدف مانند مسکن جوانان، بافتهای فرسوده و دهکهای گوناگون اقتصادی جامعه برنامهریزی جداگانهای صورت بپذیرد.باید توجه داشت که فاصله گرفتن از فرمتهای دستوری و تجربیات شکست خورده قبلی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
باقر پور گفت: دولت در این میان حتما باید نقش تسهیلگری را ایفا کند. بحث مشارکت مردم که به عنوان شعار سال نیز انتخاب شده و تقویت تشکلهای مردم نهاد مانند تعاونیها در این بخش بسیار مثمرثمر و تاثیرگذار واقع خواهد شد. لازم است تا انگیزه لازم برای بازگشت بخشخصوصی به این بازار ایجاد شود.سرمایهگذاریهای خارجی حتما میتوانند در این حوزه هم سبب ایجاد انگیزه شود و هم فضا را رقابتی کند. میزان تولید نیز در چنین شرایطی افزایش خواهد یافت. باید توجه داشت که باید از ظرفیتهای بازار سرمایهای برای تامین نیاز بازار مصرفی استفاده بهینه ببریم، نه اینکه بازار سرمایهای تنها خودش را پوشش دهد. در بخش مسکن به هر صورت هم تقاضای مصرفی و هم تقاضای سرمایهای وجود دارد. متاسفانه تقاضای سرمایهای تا به امروز فقط فضای خودش را اقناع کرده و هیچ منفعتی برای بخش مصرفی بازار به همراه نداشته است. اصلاح این موضوع نیازمند یک سیاستگذاری درست است که امیدواریم در دولت جدید اتفاق بیفتد.