درخشش نشان «مدیر شایسته» بر پیشانی منطقه آزاد ماکو
درخشش نشان «مدیر شایسته» بر پیشانی منطقه آزاد ماکو
اخبار ملل: برای موفقیت یک مجموعه، باید تمامی گزینه ها از نیروی انسانی کارآمد تا سرمایه، تجهیزات، فناوری، موقعیت مکانی و… در کنار یکدیگر قرار گیرد. اگرچه این بهترین تعریف برای موفقیت یک بنگاه اقتصادی است، اما نمی توان و نباید نقش مدیریت را در موفقیت یک مجموعه نادیده گرفته.

به گزارش اخبار ملل، در بسیاری از موارد شاهد بودیم که تمامی گزینه ها در یک مجموعه به صورت کامل کنار یکدیگر قرار گرفته، اما نه تنها به موفقیت منجر نشده، بلکه به زیان رسیده است.

بحران تغییرات اتوبوسی

هرگاه که یک مجموعه نتوانسته به موفقیت دست یابد یا با چالش رو به رو شده، جدی ترین گزینه برای تشریح این وضعیت، سو مدیریت بوده، عاملی که بارها از سوی مسوولان شنیده ایم. هرگاه که به اشکال گوناگون تغییراتی در کلان کشور رقم می خورد، تغییرات مدیریتی در بخشهای گوناگون واقع می شود و این تغییرات به اندازه ای سوال برانگیز است که در بسیاری از موارد با عنوان تغییرات اتوبوسی از آن یاد می شود. اینکه تغییرات هدفمند باشد، اشکالی ندارد، اما مشکل اینجاست که رویکردهای سیاسی و جناحی در انتخاب و جایگزینی افراد بر توانمندی و مدیریت ارجحیت می یابد.

شایسته سالاری در اولویت

اتفاق مبارکی که در دولت چهاردهم شاهد بودیم، توجه به شایسته سالاری است. مسعود پزشکیان بارها تاکید کرده بدنبال دولت وفاق است و بنا ندارد با رویکردهای سیاسی و جناحی وارد معرکه مدیریت کلان کشور شود. این رویکرد باعث شده ابقای مدیران کارآمد با قوت در دستور کار قرار گیرد تا انگیزه ای برای دیگر مدیران باشد که می توانند با عملکرد درست، سالها بر کرسی مدیریت یک مجموعه تکیه بزنند و حتی به درجات بالاتر ارتقا یابند.

برجسته کردن مدیریت

اینکه عملکرد مدیران مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد، اقدامی بسیار مبارک است. اما باید نتیجه این بررسی ها با جدیت اطلاع رسانی شود که بهترین گزینه برای این مهم، برگزاری همایش ها و دادن لوح های تقدیر است، اقدامی که در اجلاس سراسری مدیران شایسته با حمایت وزات صمت، بنیان چهره‌های ماندگار و مجمع مدیران ایران با حضور فعالان و چهره های مطرح اقتصادی و صنعتی کشور صورت گرفت.

تحولات ماکو

از مهمترین اتفاقات این اجلاس، برگزیده شدن حسین گروسی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو به عنوان مدیری برتر بود که به نشان مدیریت شایسته منجر شد. در این همایش اعلام شد که مجمع مدیران ایران بر اساس ارزیابی‌های انجام شده با محوریت شایسته سالاری، آینده پژوهی و استمرار سیستم‌های مدیریتی جدید، لوح تقدیر و نشان مدیرشایسته را به گروسی مدیرعامل منطقه آزاد ماکو تقدیم کرده است.

حق به حقدار رسید

اینکه تا چه اندازه این نشان درست داده شده، نیاز به واکاوی دقیق و جدی ندارد، بلکه کافی است با یک سرچ کوتاه در فضای مجازی، عملکرد منطقه آزاد ماکو در دوران مدیریت حسین گروسی مورد بررسی قرار گیرد تا تحولات صورت گرفته در این مدت خودنمایی کند. برگزاری جلسات مستمر برای شکوفایی ظرفیت ها، رایزنی با سرمایه گذاران،  فعال کردن ظرفیت ها در عرصه های کشاورزی، صنعتی و گردشگری، مذاکره با مسوولان دیگر کشورها برای جذب سرمایه گذار خارجی، بازدیدهای هدفمند برای رفع مشکلات و ایجاد مشوق برای تولیدکنندگان و بسیاری موارد دیگر نشان می دهد که مدیریت در منطقه آزاد ماکو تا چه اندازه موثر بوده است. نکته بسیار مهم اینکه می توان با یک سفر تفریحی به ماکو، در جریان تحولات چشمگیر در این منطقه اقتصادی قرار گرفت و تایید کرد که نشان مدیر شایسته به واقع به حسین گروسی داده شده است.

راهکار برون رفت از مشکلات

باید بپذیریم که اجلاس سراسری “مدیر شایسته ملی” بنا ندارد در یک مقطع طلوع و برای همیشه غروب کند. به همین دلیل در انتخاب مدیر شایسته نهایت دقت را به عمل می آورد و نشان شایستگی را با دقت به افراد می دهد تا اگر روزی نسبت به یکی از انتخاب ها انتقاد شد، مستندات لازم ارایه شود.

در این رابطه محمدرضا یارمحمدی دبیر این اجلاس گفت: با توجه به‌ مشکلات عدیده‌ای که در حوزه صنعت، معدن و بویژه اقتصاد کشور شاهد هستیم، تنها راه برون رفت از این مشکلات، شایسته سالاری است و با توجه به دیدگاه مسعود پزشکیان رییس جمهور به مدیریت کلان کشور، باید تمهیدی اتخاذ کرد که به واسطه آن تمام مدیران فارغ از هر گونه رنگ و بوی سیاسی، در حوزه خود طی طریق کنند.

انتخاب بعد از بررسی های کارشناسی

دبیر اجلاس سراسری مدیر شایسته ملی با اعلام اینکه اجلاس بیشتر با شرکت صنایع مادر، بنگاه های اقتصادی و صنعتی کار خود را آغاز کرد گفت: بعد از بررسی کارشناسانه و میدانی عملکردها و طرح های آنان توسط کمیته داوران، موفق شدیم در پایان اجلاس از چندین مدیر به عنوان مدیر نمونه سال تقدیر و تجلیل کنیم. یارمحمدی افزود: دارا بودن تجربه و دانش در زمینه توسعه کسب و کارها و پایداری آنها، پویایی و نوآوری، اعتبار و اعتماد سازی و توسعه فرهنگ سازمانی مناسب از عوامل تاثیرگذار در انتخاب مدیران شایسته بود.