به گزارش خبرنگار اخبار ملل، در این نشست که با حضور غلامرضا عباسي مشاور عالی کانون عالی انجمن های صنفی، دکتر قاسم پور نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران، آقای عزتی از بسیج کارگری، اکبر عباسی از اعضای هیات مدیره کانون عالی،احمد غریوی مدیر کل جبران خدمت وزارت کار برگزار شد، رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران، با بیان اینکه در شرایطی در ماه های پایانی سال قرار داریم که فقط ۳۲ همت از ۱۳۰ همت بدهی دولت به تامین اجتماعی که در قانون بودجه ۱۴۰۳ تصویب شده پرداخت شده است، گفت: دیدار با مسولان عالی دولت و انتقال مشکلات کارگران حداقل خواست جامعه کارگری است، ولی متاسفانه دیدار با روسای برخی سازمانها و وزرا نیز برای کارگران غیر ممکن شده است. دکتر سمیه گلپوراز رئیس مجلس بابت لغو پرداخت حق درمان بیمه کارگران به وزارت بهداشت تشکر کرد.
عضو هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی نیز گفت: توجه به حل مسایل شرکای اجتماعی از محورهای اصلی سازمان است بنابراین ما از جلسات مشترک با کانون عالی انجمن ها و سایر تشکلات و ارائه راه حل استقبال می کنیم.پرویز نصیری گفت: آماده همفکری با کانون عالی برای بررسی مشکلات انجمن های صنفی کارگری هستیم.نصیری با بیان این که فرار بیمه ای در کشور را شاهدیم، گفت: هزاران میلیارد تومان فرار بیمه ای داریم .وی گفت: آموزش قوانین به کارگران به صورت حضوری و مجازی باید جدی گرفته شود.
قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی؛ وضعیت معیشتی کارگران بحرانی است
همچنین رئیس کانون انجمن های صنفی کارگری استان تهران و عضو هیات مدیره کانون عالی گفت: وضعیت کارگران پیچیده شده و با مشکلات بسیاری مواجه هستند. در برخی مواقع چالشها در اندازهای بوده که کارفرمایان خود میزان دستمزد کارگران خود را بالاتر از مصوبه شورای عالی کار پرداخت کردهاند.معصوم علی موسی زاده از کاهش تعداد انجمن های صنفی در سالهای اخیر خبر داد و افزود: از معاون روابط کار انتظار حمایت و همراهی داریم.وی حل مشکل عناوین شغلی کارگران شعب تامین اجتماعی و مرتفع شدن مشکلات کارگران ساختمانی را خواستار شد.وی اظهار داشت: کارفرما به این نتیجه رسیده اگر شرایط را برای کارگر بهتر کند بازدهی فعالیتها بهبود پیدا میکند.موسی زاده ادامه داد: بخشی از کارگران در صنوف، سختترین کار را دارند اما دستمزد آنها مقطوع است. همچنین کارگران ساختمانی که بیشترین حادثه برای آنها وجود دارد اما میزان دستمزد فعالان و بازنشستگان، کفایت هزینههای زندگی را نمیدهد.موسی زاده به عدم شفافیت قانون مربوط به حوزه کارگری اشاره کرد و گفت: آئین نامه جدید و عناوین شغلی در ماده ۱۴۸ قانون کار ما را گمراه کرده است.نماینده جامعه کارگری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بیمه کارگران ساختمانی از سال ۸۹ آغاز شد، اظهار کرد: امروز کارگران به ویژه کارگران ساختمانی مظلوم واقع شدهاند و در حال حاضر، بیمه ۳۰۰ هزار کارگر این صنف قطع شده و چه کسی پاسخگوی این موضوع است.وی عنوان کرد: اختیار انجمن صنفی به کارگزاریها واگذار شده است و نسبت به این موضوع گلایه مند هستیم.

آموزش ایمنی کار ۱۰ هزار کارگران سال جاری
دبیر کانون انجمن های صنفی کارگران استان تهران نیز با بیان اینکه یکی از ضعفهای ما در بدنه جامعه کارگری بحث آموزش است و کارگران نسبت به آموزشهای ابتدایی تهی هستند، آموزش ایمنی کار ۱۰ هزار کارگران سال جاری خبر داد و گفت: ۱۲۰۰ کارگر در حوزه کارگران ساختمانی بودند.محمد گنجی کیا از همکاری موسسه کار و تأمین اجتماعی و مرکز تحقیقات وزارت کار در آموزش کارگران تشکر کرد وگفت: در سازمان تامین اجتماعی نیز توانمندی آموزش کارگران در سایر حوزه ها وجود دارد.گنجی کیا آموزش اعضای هیات مدیره انجمن ها را اولویت دانست و اظهار داشت : امیدواریم این مهم برای سال ۱۴۰۴ اجرایی شود. این نماینده جامعه کارگری با اشاره به بیمه کارگران ساختمانی، ادامه داد: در جامعه تصور این است که بیمه کارگران ساختمانی را دولت میپردازد اما این گونه نیست چرا که نقدا سازنده ساختمان پرداخت میکند و هزینهای به صندوق تأمین اجتماعی تحمیل نمیشود.
عدم اجرای قانون کار و ماده ۴۱ آن درباره مزد کارگران
نماینده کارگران در شورای عالی کار نیز گفت: چرا قانون کار و ماده ۴۱ آن درباره مزد اجرا نمی شود.اسعد صالحی گفت: دولت کارفرمای بزرگ است و نباید تصمیم نهایی را برای مزد بگیرد. یا قانون اصلاح شود و یا اگر قانون است اجرا شود.صالحی توافق نمایندگان کارگری و کارفرمایی را اصل دانست و گفت: کنترل تورم بایدهمراه افزایش مزدانجام شود. اجرای دستمزد منطقه ای نیز باید زیر ساخت داشته باشد که فعلا ندارد.وی تاکید کرد: مشکلات کارگران ساختمانی باید حل شود مسولان وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی باید کمک حال این قشر زحمتکش باشند.
تهدید به تجمع کارگران ساختمانی مقابل وزارت کار
در ادامه این نشست حسین چراغی، رئیس کانون کارگران ساختمانی استان تهران با بیان اینکه اگر مشکلات کارگران ساختمانی حل نشود مقابل وزارت کار تجمع خواهیم کرد، به بیان مشکلات رانندگان برون شهری پرداخت و خواستار مساعدت وزارت راه و کار برای حل این مشکلات شد.
تناسبی بین هزینههای زندگی و دستمزد وجود ندارد
در ادامه این نشست کارگری، مهدی مهدیان پور از انجمن صنفی حسابداران تهران به سخن پرداخت و گفت: حقوق و دستمزد کارگران از چند منظر دارای اهمیت است و کارگران باید از حق حقوق خود اطلاع داشته باشند.وی اظهار کرد: بسیاری از مشکلات ایجاد شده در این بخش به دلیل عدم آگاهی کارگران نسبت به قوانین مربوط به حقوق و دستمزد بوده که نیاز به آموزشهای خاص دارد. بخشی از چالشها با این آموزشها قابل ردگیری و حل است.این کارشناس امور مالی با اشاره به تعیین حقوق و دستمزد و تورم، عنوان کرد: در کشور با توجه به شرایط اقتصادی موجود با چالش مواجه هستند و با مشخص شدن دستمزد و ادامه و نرخ تورم منجر به نارضایتی کارگران میشوند چرا که تناسبی بین هزینههای زندگی و دستمزد وجود ندارد.وی تصریح کرد: رفع این معضل در اختیار دولت است و رفع آن چند راهکار دارد؛ نخست اینکه نرخ ارز باید از دستوری خارج و آزاد شود. ممکن است قیمتها چند برابر شود اما جلوی رانتها و توافقهای پشت پرده گرفته میشود. دومین مسئله این است که میزان حقوق و دستمزد باید اصلاح شده و مطابق با نرخ ارز آزاد تعیین شود. اگر این گونه شود ممکن است تا چند سال با نرخ تورم بالا مواجه باشیم اما پس از چند سال توازون برقرار میشود. چند سال سختی را باید تحمل کرد اما در ادامه آرامش برقرار خواهد شد.
عدم تمکین سازمان امور مالیاتی ازرای دیوان عدالت اداری
جواد علایی نسب از دیگر کارشناسان مالی به اموری در حوزه کارگری اشاره کرد که نیاز به پیگیری کند، گفت: طی ۳ سال گذشته برای مزایای رفاهی کارگران، مالیات کسر میشد امسال دیوان عدالت اداری آن را ابطال کرد اما تا کنون اجرا نشده است.(گنجی کیا نماینده جامعه کارگری درمقام یادآوری تصریح کرد: در این خصوص سازمان امور مالیاتی نسبت به این موضوع تمکین نمیکند.) علایی نسب در ادامه سخنان خود اظهار کرد: کانون عالی جامعه کارگری باید این مسئله را پیگیری کند و این پول به کارگر عودت داده شود.وی ادامه داد: از دیگر تغییرات امسال در حوزه بیمه این است که سازمان تأمین اجتماعی با تأخیر بارگذاری بیمه نامهها، به کارگران در حوزه بهداشت و درمان خدمات دهی نمیکند در حالی که سازمان بابت این تأخیر از کارفرما جریمه دریافت میکند و نباید از خدمات دهی درمانی شانه خالی کند.
حقوق کارگران سالانه افزایش مییابد و تورم لحظهای
یکی از نمایندگان تشکل صنفی کارگری با اشاره به عدم شفافیت قانون در حوزه حق و حقوق کارگران گفت: این عدم شفافیت باعث شده به دیگران اجازه داده شده تا تفسیر کنند. در این راستا باید با تعامل مجلس موضوع رسیدگی شود.وی تصریح کرد: نرخ تورم در کشور ثانیهای افزایش مییابد اما افزایش حقوق کارگران سالانه است.وی ادامه داد: قیمت دارو آزاد شده و دارو خاصی که ۱۵۰ هزار تومان بود به ۳ میلیون تومان افزایش یافته است. در برخی حوزههای دارویی شاهد افزایش ۴۵ درصدی بودیم و این امر وضعیت درمان و بهداشت نامناسب کارگران را نامناسبتر کرده است و در این خصوص کسی پاسخگو نیست.وی به افزایش قیمت در بازار کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: لبنیات امسال چند درصد افزایش یافت؟ طی یک ماه کره ۳ بار تغییر قیمت داشت و از ۳۸ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان رسید. امروز قیمت نان چند است؟
معظلی به نام مسکن ۹۰۰ هزار تومانی!
یکی دیگر از نمایندگان تشکلی جامعه کارگری به حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی اشاره کرد و گفت: آیا شهروندی با این عدد میتواند خانه کرایه کند؟

سهم 10 هزار نفری ایران از کشتههای ناشی از حوادث
در ادامه نشست هم اندیشی جامعه کارگری با مدیران متولی دولتی، میلاد فزونی از انجمن ایمنی و حفاظت به آمار کشتههای حوادث اشاره کرد و گفت: آمار کشتههای حوادث شغلی و ایمنی در جهان سالانه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بوده که سهم ایران در این بخش ۱۰ هزار نفر است.وی با بیان این که بند ۱۳ قانون مناقصات که تاکید بر صلاحیت فرد شرکت کننده داشت، لغو شده است، گفت: این قانون باید احیا شود زیرا این امر آمار حوادث را افزایش میدهد.وی ادامه داد: آمار کشتههای ناشی از حوادث ساختمانی (سقوط از ارتفاع) در سال ۹۴ حدود ۴۴ درصد بود که این عدد در سال ۹۷ به ۵۰ درصد رسید.فزونی تاکید کرد: ضرورت دارد انجمن ایمنی و حفاظت نیز در شورای عالی کار نمایندهای داشته باشد تا موضوع ایمنی با جدیت پیگیری شود.
شعار«جوان سازی جمعیت» با حقوق ۱۲میلیون تومانی!
نماینده دیگری از جامعه کارگری با گلایه از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دلیل عدم حضور در این هم اندیشی، عنوان کرد: چطور برای مسائل به این مهمی نمایندگان مردم اظهار میکنند وقت ندارند.وی گفت: جامعه کارگری چگونه میتواند با حقوق ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی زندگی مناسب داشته باشد در حالی که شعار دولتمردان در راستای جوان سازی جمعیت کشور است. از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست چند ساعته،می توان به اجرای ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی،آموزش حقوق کار به کارگران ،تشکیل کارگروه بیمه و مالیات در کانون انجمن های صنفی کارگری تهران،عدم شفافیت قانون در حوزه کار و تأمین اجتماعی، لزوم تعامل با مجلس، طرح طبقه بندی مشاغل و لزوم حضور نمایندگان کارگری در اجرای آن، اوضاع وخیم کارگران در درمان، تعریف سبد حمایتی معیشتی برای کارگران، عدم امکاری وزارت ارشاد و کار در انجمن یابی هنرمندان، مشکلات پرستاری در بخش خصوصی و تشکل یابی سخت در این حوزه و سلب صدور کارت هوشمند رانندگان از انجمن ها اشاره کرد.