به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اخبار ملل، محمدرضا سعیدی که در حاشیه بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران در جمع خبرنگاران حاضر در آیین امضای تفاهمنامه همکاری سهجانبه بین شرکت نفت پاسارگاد، پارک فناوری صنعت نفت، و پارک پترو فرزان آپادانا سخن می گفت، اظهار داشت :با توجه به برنامه راهبردی و برنامه هفتم توسعه که مورد تأکید رئیسجمهور است، اجرای این برنامه معطوف به خروج از بنگاهداری و حرکت از مدیریت کنترلی به سمت سهامداری خواهد بود.وی تصریح کرد: برای تحقق این مهم، باید از تنوع به تمرکز، از داراییهای غیربورسی به سمت داراییهای بورسی، از صنایع با تکنولوژی پایین به سمت صنایع با تکنولوژی بالا، و از شرکتهای کوچکتر به سمت شرکتهای بزرگ حرکت کنیم.
سعیدی خاطر نشان کرد:طبق قانون، مالکیت در هلدینگهای زیرمجموعه شستا باید به زیر ۲۰ درصد برسد، کاری دشوار که با همکاری سازمان بورس و سایر نهادهای نظارتی در حال پیگیری است.وی ادامه داد: جلساتی نیز در این زمینه برگزارشده و امیدواریم مجموعه این اقدامات موجب ارتقاء ظرفیت بازار سرمایه شود.البته در خصوص ظرفیت بازار برای این واگذاریها تردیدهایی وجود دارد.
مدیرعامل شستا با تشریح مهمترین سیاستها و برنامههای شستا در حوزه واگذاری شرکتهای زیرمجموعه و با اشاره به رویکرد کلان شستا در اجرای برنامه هفتم توسعه، تأکید کرد: «شستا در مسیر واگذاری شرکتهای تابعه، بهدنبال واگذاریهای متعهّدانه و هدفمند است؛ نه صرفاً بیصاحبسازی یا کاهش مالکیت بهمنظور رهایی از بنگاهداری.»
سعیدی با بیان اینکه این واگذاریها باید در جهت تقویت زنجیره ارزش، افزایش بهرهوری و مشارکت در توسعه اقتصاد ملی انجام شوند، اظهار داشت: ۹ هلدینگ زیر مجموعه شستا به صورت مشروط واگذار می شوند.طبق قانون و بر اساس برنامه دولت حرکت خواهیم کرد. در صورت وجود مشتری، واگذاری انجام خواهد شد و انتظار میرود تا سال آینده بخش عمدهای از این واگذاریها صورت گیرد.وی در ادامه افزود: هدف، واگذاری همه مجموعههاست، اما این کار باید مرحلهبهمرحله و در چند فاز انجام شود. این روند نیازمند تدابیر چندبُعدی است، چرا که شستا ذینفعان زیادی از جمله سازمان بورس، نهادهای نظارتی، سهامدار اصلی و… دارد. باید تحلیل دقیقی از وضعیت آنها داشته باشیم تا هر اقدامی موجب تقویت بازار سرمایه و رضایت همه ذینفعان شود.سعیدی گفت: واگذاری شرکتهای تابعه با دو رویکرد انجام میشود یا صرفاً برای سلب مسئولیت و بدون توجه به آینده شرکت، یا واگذاری متعهدانه و هدفمند که منجر به افزایش GDP کشور، رضایت سهامداران و حرکت شرکتهای کوچک به سوی شکل گیری شرکتهای بزرگتر شود.
مدیرعامل شستا عنوان کرد: منابع حاصل از این واگذاریها به جای انجماد، در حوزههای تولیدی و فرصتهای جذاب سرمایهگذاری مجدد خواهند شد و در این مسیر، همکاری با هلدینگهای تخصصی در دستور کار قرار دارد. وی همچنین از تشکیل اتاق فکر ویژهای برای طراحی چارچوبهای حرفهای و ارزیابی دقیق شرکتها پیش از واگذاری خبر داد.
آخرین وضعیت عرضه ستاره خلیج فارس
مدیرعامل شستا با تاکید بر مهاجرت این هلدینگ به سمت سهامداری درباره خرید سهم بانک رفاه گفت: در مورد خرید سهام بانک رفاه فعلاً اقدامی انجام نشده است، اما در تحول جدید شستا، این شرکت با قدرت در صنعت مالی ظاهر خواهد شد.سعیدی از برنامه تاپیکو برای عرضه نفت ستاره خلیج فارس در بورس خبر داد و گفت: با بررسیهای انجامشده، عرضه اولیه شرکت نفت ستاره خلیج فارس در حال آمادهسازی است.
شایان ذکر است که در این نشست مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد و مدیران عامل تاپیکو، پتروشیمی جم، پتروشیمی خارک، شرکت نفت ایرانول، شرکت نفت ستاره خلیج فارس و شرکت سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی (PIIC) حضور داشتند.